Net4kids sponsort groot onderwijsproject

De handtekeningen zijn gezet: Het gaat echt door! Net4kids sponsort in samenwerking met De wilde Ganzen een groot onderwijsproject in Babungo.

Onderwijs vergroot kansen van kinderen. Door een grotere groep leerlingen naar school te laten gaan worden niet alleen de kansen van de deze specifieke kinderen vergroot maar heeft dat ook een positieve invloed op hun familie en omgeving.

Er wordt nauw samengewerkt met de bevolking en het streven is dat het onderwijsproject vanaf schooljaar 2013-2014 volledig door lokale bevolking uitgevoerd wordt.

Doelstelling:

Stichting Babungo zal vanaf schooljaar 2011-2012 tot en met 2015-2016 streven om de schoolloopbaan te verzorgen en continueren van ongeveer 100-150 kinderen in de omgeving van de Babungo vallei.

Doelgroep:

100 tot 150 leerlingen in de leeftijdgroep van 4 tot en met 18 jaar uit de omgeving van de Babungo vallei.

Resultaat:

De leerlingen volgen onafgebroken basisonderwijs en middelbaar onderwijs. Tijdens deze periode zullen zij op didactisch, pedagogisch en medisch vlak gemonitord worden.

Onze kersverse projectleider Daan van Hooff gaat deze zomer op vrijwillige basis 6 weken naar Kameroen om dit project op te starten. Daarna zal hij vanuit Nederland intensief contact houden met de mensen die in Kameroen het werk gaan doen.